21 Kasım 2011 Pazartesi

Weihnachten


so bald steht Weihnachten vor der Türe... :)  

Seit meiner Kindheit macht mich die Weihnachtszeit sehr glücklich, vorallem wenn es mit dem Christkindlmarkt so weit ist... 

* * *

... belki biraz erken davranmış olabilirim ama Almanya Noel için hazırlıklara başlamış.. Akşamları bütün şehri aydınlatan Noel ışıkları, çeşit çeşit süslenmiş yılbaşı ağaçları ve şehrin her köşesinden gelen değişik lezzetlerdeki yemeklerin ve yılbaşı kurabiyelerin kokusu. Noel öncesi bu heyecanı sizlerle paylaşmak istiyorum ve sizi de davet ediyorum :)

Çoğunuzun bildiği gibi Almanya da Noel dönemi çok keyifli ve eğlenceli geçiyor, çocukluğumda beri çok büyük bir heyecanla aralık ayını beklerdim;
Aralık ayında başlayan ve yaklaşık 2-3 hafta süren "christkindlesmarkt" yani "Alman Noel Pazarı" geleneksel bir pazardır ve her tür el yapımı hediyeler, özellikle geleneksel figürlerle işlenmiş tahta eşyalar, ipli kuklalar, oyuncaklar ve mum çeşitlerini bulabilirsiniz. Tabi ki birbirinden leziz yiyecek ve içecekler de var; alkollü ya da alkolsüz sıcak şarap; fırınlanmış elma dilimleri, sıcacık kestaneler, ızgara sosisler ve Lebkuchen (içinde zencefil, tarçın, karanfil gibi baharatlar olan Noel kurabiyeleri ve çörekleri), değişik şekillerde hazırlanmış badem ezmeleri ve daha birçok yöresel tat…
Bu süslemeler beni hep çocukluğuma götürür, bana huzur verir… saatlerce süslenmiş odamın camından karşı komşuların evlerini izlerdim ve inanılmaz büyük keyif alırdım... Şuanda bile fırında pişen kurabiyelerin kokusunu alır gibiyim... ya siz?

bu post için resimleri günlerdir özenle seçtim ve sizler için hazırladım, umarım beğenirsiniz :) 
herkese güzel bir hafta diliyorum..





















Sıcak şarap böyle içilir... :) 

bu şehirde doğdum / büyüdüm... Augsburg Noel pazarı



NOEL PAZARI 

28 yorum:

  1. sıcak şarap koyulan kırmızı çizmeler favorim! hepsi çok güzel fotografların, hepsi çok özenle hazırlanmış masalar, ağaçlar, dekorlar.. keşke türkiyede de buna benzer ama başkalarından çalıntı olmayan bi kültür olsa da böyle yaşasak doya doya. bizde anca aşure günü, helva günü falan oluyo, ondan da bişi çıkmıyo aahaha :D alamanya ya mı gitsek hacı yaa *.*

    YanıtlaSil
  2. ne güzel oldu bu post yaa, noel havasına soktun beni! :D
    süslemelerin hepsine de bayıldım, güzel görseller seçmişsin.. :)

    YanıtlaSil
  3. ben de İngiltere'de yaşadım böylesine güzel bir Xmas'ı ve biliyor musun Manchester'a Alman Noel Pazar'ı açılmıştı,biz de oraya gitmiştik,sosislerin,sıcak şarapların dibine vurmuş,Alman müzisyenlerin şarkılarıyla eğlenmiş,dönüşte de kendimize kuklalar almıştık,ama ben o kuklaları kaybettim o ayrı :(
    Ekim'in son haftasından itibaren ülkenin her yerinde başlayan bir xmas hazırlığı oluyor,insanlar 2 ay önceden restaurantlara rezerve yaptırıyor,yemek listeleri kağıt kağıt yazılıyor,kartlar atılıyor,gelen kartlar evin her yerine asılıyor,minced pie yapılıyor,evin önündeki ağaçlar süslenip,bi de gidip en büyüğünden canlı bi çamağacı alınıp o süsleniyor,fairytale de en tepeye konuyor,evde bir debdebe bir şaşaa..hediyeler havada uçuşuyor..ben de o kadar özlüyorum ki o günleri..ne kadar değer veriyorlar bu özel güne ve bütün özel günlere!!ben saf kan ve tüm gelenekleri yerine getiren bir İngiliz aile ile yaşamıştım,sabah kapıma stocking bile koymuşlardı hala saklarım :) her Xmas zamanı gitme isteği uyandırır ben de :) bi de Xmas eve ayrı Xmas ayrı boxing day ayrı güzel geçer :)
    ben de bir ahhh çeker,seni kocaman öperim güzel gamzeli kadın :)

    YanıtlaSil
  4. Duju'cum resimler bir birinden güzel ve belli ki özenle seçilmiş. Yılbaşını ben de çok seviyorum o hazırlıklar hediyeler:)) Şimdiden sabırsızlandım.

    çok öptüm...

    YanıtlaSil
  5. bizimde weihnachtsmark kuruldu isiklar sokaklar süslendi :) so langsam kann die Winterzeit/weihnachtszeit kommen :)

    http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. yaaa ne güzel fotoğraflar baktıkça içim ısındı:)çok seviyorum avrupalıların noel geleneğini her yer ışıl ışıl oluyor:)bir de bembeyaz kar oldu mu şahane!!!burda da yılbaşı süslemeleri başladıı ben de evdeki ağacı süslemek istiyorummm:)çok sıcak bir post olmuş bu tatlım ellerine sağlık:)öperim seni

    YanıtlaSil
  7. almanlar bu işi gerçekten iyi biliyor, yılbaşı zamanı hiç almanyaya gitmedim ama alman lisesinde okuyorum dolayısıyla hakkında çok duydum :) bir de adventkalender'leri çok seviyorum :) keşke biz de böyle kutlasak..

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel resimler. Yilbasi heyecani kapladi icimi :))

    YanıtlaSil
  9. cnm posta bayıldımmm hazırladıgn en guzel postlardan bıtanesi bu.. cunku ben noele bayılıorummm :) almanyada gercekten noel kutlamaları cok baska oluyormus cok kısıden duydum bunu umarım bnde bır gun gidip orda bı noel gecırebilirim..turkiyede yeni yıl avrupadaki kadar coşkulu kutlanmasada yınede bi hazırlık bı kosturmaca yenıyıl heyecanı her yer ısıl ısıl yenı yıla ait o ozel uyumlar ve renkler kucuklugmden beri hep cok sevmişimdir ve cok heyecanlandırmıstır bnı.. yaklastıkca ıcım kıpır kıpır oluoo :) yrn bnde yeni yıl agacımı suslemeye baslycam belki biraz erken ama rengarenk ısıl ısıl gozumun onunde ne kdr cok durursa o kdr keyif alıorumm :)) 2012 bızım ıcın butun guzellikleri getirsin cok ama cokkkk mutlu olalım tum dileklerimz gercekleşsinnn innss... öptmmmm :)

    YanıtlaSil
  10. Fotolara bakınca şu an orada olmak istedim çok güzeller.Yavaş yavaş başlıyo buradada noel süslemeleri ama oradaki gibi değil,noel pazarına bayıldım bu arada,keşke bizim buradada noel pazarı olsa !

    http://trendkolik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. O kurabiyelerin kokusunu bende aliyorummm

    Ayni sabirsizlik bende de var yilin en sevdigim zamanlarii

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. Yılbaşı ağacını kurma vakti geldi bence yaa:)))Geldi, kesin geldi, ben bu posttan başka bişi anlamak istemiyorum:)

    YanıtlaSil
  13. ayy heyecanlandım ben şimdiden...

    YanıtlaSil
  14. canım yyaaa resimler harika yani emeğine sağlık nasıl noelim geldi bu hafta sonu ağacımızı çıkarıp süsleyeceğim canım Merry Christmasss :D

    YanıtlaSil
  15. çok çok uzun zamandır beni en çok heyecanlandıran post bu oldu sanırımmm! =) fotoğraflara bakarken sanki oralarda bi yerlerde geziniyormuş, leziz şaraplardan bir yudum alıyormuş gibi hissettim! hep diyorum en sevdiğim mevsim kış ve en güzel dönemi tabii ki de noel zamanı. bana sanki insanlar yılbaşına kalan o son bir kaç haftada, geride kalan bir yılda yaşamadıkları her şeyi yaşayıp mutlu olmaya çalışıyorlarmış gibi geliyor. o koşuşturmaca içinde olmasam da oturup izlemeye bayılıyorum. her sene olduğu gibi yine keşke burada da öyle kutlamalar olsa diye geçiriyorum içimden. elimden gelse her yıl ayrı bir noel kültürünün içinde yaşamak isterim o son 1 haftayı.. =)
    off bir an heyecanlandım! bunları anımsattığın için kocaman bir teşekkür yolluyorum sana!

    70s and Today

    YanıtlaSil
  16. Aww...ich habe den Weihnachtsmarkt am Rathausplatz in Augsburg vermisst...komme richtig in Weihnachtsstimmung :)

    YanıtlaSil
  17. postun güzelliğine bak yaaa bayıldım gece gece içim açıldııı,ellerine sağlık güzell dujum beniimmm :)

    YanıtlaSil
  18. bu resimler içimi kıpır kıpır yaptı :)


    www.gelinyolu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Bende yeni ıl coşkusunu, ışıklarını, hediyelerini çok seviyorum, sıcak şarap içip, uyumak istedim♥

    YanıtlaSil
  20. Merhaba 600. izleyicim Sevgili Duju;)
    Ben su an Italya'da heyecanla hazirliklarin baslamasini bekliyorum ama on gosterimi senden almis oldum;) Oyle de guzel anlatmissin ki! Kurabiye kokusu doldu ev;)
    Hazirladigin guzel kolajlari gorunce, bir Aralik'i da Almanya'da gecirmeliyiz diye dusundum. Noel pazarlarini zaten cok seviyorum! Eminim Almanya'ninkilere de bayilirim! Sicacik sarap ice ice dolasirim;)

    YanıtlaSil
  21. Zaten yeni yılı sabırsızlıkla bekliyordum, bu post iyice yılbaşı moduna soktu beni tatlım ;) evde 2 ağaç kuracağım ve süslemelere başlamak için sabırsızlanıyorum, çok güzel ve ilham verici kareler seçmişsin canım ;)


    BeTwin Us

    YanıtlaSil
  22. Bende cok seviyorum noel zamanini canim! Heryer isil isil, carsida bir heyecan ve telas, birde weinachtsmarkt´lar cok güzel oluyor!! Sicak saraba bayilirim ;) Buralara gelirsen mutlaka görüselim
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  23. minikkuş: ay beni iyi güldürdün tatlım, aşure ve mevlüt iyimiş; ne kadar anlamsız ve gereksiz! :) hadi gidelim hacı :)

    wear: beğendiğine sevindim :) severek hazırladım...

    Fidoland: tatlım ya sende oraları bilirsin beni anlarsın :)) bu resimlerle geçinmeye çalışıyoruz işte :)

    Ayça; tatlım evet çok özenle seçtim ve üzerinde çalıştım, 3 günüm aldı :) beğendiğine sevindim...

    Gizzy; Avrupalılar özellikle Almanlar bu konuda çook yetenekli, her detayı çok ince ve özenle düşünüyorlar... hadi sende süsle ve güzel bir post hazırla bakim :)

    What's next: aynen, Almanlar bence bu konuda uzman! Adventskalender İstanbul da bazı marketlerde bulunuyor, fyi!

    Moda Sihri; beğendiğine sevindim

    YanıtlaSil
  24. Gözdem: canımm beğendiğine çok sevindim, güzel dileklerin içinde çook tşk ederim bitanem! İnşallah bir gün birlikte gideriz ve sende tadını çıkartırsın... Hadi sende ağacını kur bende en kısa zamanda ziyarete geleyim... kocaman mucks.

    Trendkolik: keşke! ama maalesef yok, çok üzülüyorum bu duruma, aslında bir dernek kursa ve bu işe girişsek diyorum :)

    Trendydolap: kokuyu aldığına sevindim :)

    MyLifebook: evet tatlım, muhakkak en kısa zamanda kurmak lazım. ben bu yıl inşallah yeni bir ağaç almayı planlıyorum, hatta bu pazar :))

    Elif: bende çok heyecanlanıyorum tatlım

    Hamide: tatlım beğendiğine sevindim, hadi kur bakalım ve güzel bir post bekliyoruzzz :)

    Mehtap: :(( ich glaube ich war vor 6 Jahren auf dem Weihnachtsmarkt in Augsburg, könnte jetzt heulen :(( habs sehr vermisst....

    F.Özge: tatlım içini açtığıma sevindim :)) öperim kocaman

    Gelinyolu: beğendiğine sevindim...

    yerdenuzak: sıcak şarabı çook özledim çook :)

    SvG Love: tatlım kokuyu aldığına sevindim :)) Almanya ya muhakkak Aralık döneminde gidilmeli, birazcık soğuk ama bu güzellikleri görmeye değer

    BeTwinUs: tatlım 2 ağaçmı, wow harikasın ya... senden fikir almam lazım, senin tarzına bayılıyorum, nsl bir thema düşünüyorsun, renkler :))???

    Bouquet de Fleurs: Tatlım tadını çıkart, bizim içinde gez ve iç :) Ve güzel fotoğraflarını bekliyorum :)))

    Herkese tekrar tşk ederim, beğendiğinize çoook sevindim... öperimmm

    YanıtlaSil
  25. ich freu mich schon so sehr auf die weihnachtszeit ♥

    YanıtlaSil
  26. Ah ne güzel, masal şehri gib, kurabıyler, sıcak şarap ne leziz görünüyor, bir noel zamanı orada olmak isterdim =)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  27. Duygu cum yılın en sevdiğim zamanı yılbaşı. İçim şimdiden kıpır kıpır olmaya başladı. Hemen ağacımı çıkartıp süslemek istiyorum. İnanılmaz güzel resimler, bayıldım büyüdüğün şehre, masal gibi görünüyor herşey. Ben de büyük ihtimalle aralık ortası Berlin e gidicem, çok heyecanlı yılbaşı zamanı Avrupa da olmak :)

    denizsaatciıoglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  28. merhaba, blogumu ziyaretin icin cok tesekkurler. harika bir Christmas yazisi olmus. ozellikle de kirmizi minik aykkabilardaki sicak sarap detayi cok hos.
    Cupcake tadinda kal!
    http://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil

eğer bir google hesabınız yoksa name/url yazan kısma isminizi yazıp url'yi boş bırakarak yorum bırakabilirsiniz.
tüm yorumlarınızı büyük bir keyifle okuyorum! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...